csütörtök, augusztus 11

Pszichotrilla: a tömegekről és a rémhírekről

igazán nem szeretnénk pesszimisták lenni, de a világban történik pár olyan esemény, amiről kénytelenek vagyunk trillázni. figyelem: nem önismeret lesz, de mindenképpen jó ha tudunk a jelenségekről, ha ismerjük őket.
a londoni zavargások kapcsán a tömegpszichológiáról trillázunk majd, kicsit körbejárjuk, hogy miért tud ennyire elszabadulni a pokol, mi az ami megvadítja az embereket, és hogyan terjed át a nagyobb csoportra mindez. miért bátrabbak tömegben a lázongók mint magányosan? ugyanakkor a másik oldalról is beszélgetni fogunk kicsit, mit tehet az, aki elszenvedője vagy csak nézője a jelenségnek.

a rémhírekről is beszélgetni fogunk. méghozzá azért, mert az utóbbi idők gazdasági hírei nagyon elkeserítőek, és azt hiszem a rémhírek hozzáteszik a magukét egyrészt a pánik alakulásához, másrészt meg a bosszusághoz hogy most ezt vajon hogyan fogjuk megérezni… a pszichológiában ismert a bármilyen krízis utáni új egyensúly kialakulása. hogy egyéni szinten mi szükséges ahhoz, hogy minél hamarabb rendeződjön az új egyensúly és mi szükséges ahhoz hogy mindez családban, csoportban, társadalomban is létrejöjjön – ezekre a kérdésekre is keresem a választ. véleményeteket leírhatjátok itt: http://erdelyfm.ro/blog/pszichotrillak/?p=550

sorsolni is fogunk a műsor végén, ezt a könyvet lehet megnyerni, ha válaszolsz arra a kérdésre, hogy mit jelent a Te életedben az érintés?




Hallgassatok bennünket ma este 20 órától, élő adás lesz.

Nincsenek megjegyzések: